Pages

Saturday, November 21, 2020

Korean toast and Springer book project

Salam,

Kadang-kadang takde idea nak masak apa untuk makan malam. Kena pulak anak-anak dan my other half dah tak nak makan berat-berat, kadang goreng mee tak laku, buat sandwich tak laku, kadang buat sup cicah roti aje.

Bila dah mati akal tu sey declare, "ok harinie bebas makan apa2," maksudnya sey tak masak apa-apa lah... so anak-anak selalu akan opt utk makan ramen atau mee segera. Memang ada aje stok makanan nie kat rumah. Sey bagi kebebasan pada anak untuk makan mee segera, tapi under control.

Sey pernah kongsi cerita pada anak-anak yang dulu, masa sey kecik-kecik, mee segera nie haram bawa masuk rumah....ahahahahaha.... so selalu sey dan abang sey makan curik-curik lah. Selalu masa bonda dan abah sey tak de kat rumah. Pernah jugalah hampir kantoi, baru nak mencekik mee, sekali bonda dan abah balik, terpaksa buang ke longkang. Kadang-kadang buang ke pangkal pokok pisang. Sey rasa bonda perasan tu, yelah, nampak sisa-sisa mee kat longkang, kat pokok pisang....tapi dia buat donno aje lah...hahahahaha... 

Yang peliknya, bila abang sey masuk hostel, memang dibekalkan mee segera nie. Bila abang dan kakak sey gi overseas sambung belajar, salah satu ration hantar ke sana adalah mee segera, kadang berkotak-kotak.... hahahhahah lawak lawak...

Tapi dengan anak sey, sey tak lah strict sangat, asalkan jgn kerap.

So ada satu harinie, sey teringin lah nak buat korean toast, nampak senang kan. Kebetulan sayur kobis tak luak-luak. So untuk dinner malam nie..... Taraaaa.... sey tambah chicken slice.





Sey dengan kawan-kawan sey ada contribute satu chapter dalam buku di bawah nie. Seronoknye bila dapat publish chapter dengan publisher tersohor antarabangsa.




Ini chapter yang kami contribute "e-Service Innovation Through Malaysian Consumer Perspectives: Case Studies of e-Hailing and e-Hypermarket."

Nak baca ke? Bolehlah ke link ini. :)



Spread the love

yours truly,

No comments:

Post a Comment

what say you?