Pages

Friday, July 24, 2020

Pandan sponge cake

Salam,

Ntah kenapa tekak sey nie rasa nak makan kek, dan terbayang resepi kek span AF nie. Mudah sangat resepi nie, bahan-bahan pun ada kat rumah. Yang buat dia paling mudah sebab masuk AF. Cuma hasilnya sey tak berkenan sebab 1) permukaannya tak cantik kerana tiupan angin tu, dan 2) hasilnya kek jadi kering, macam makan bahulu. 

Nak buatnye tak susah, dan cepat. Sey sampai rumah, solat asar dulu, kemudian terus prep bahan dan bakar. Semua masuk FP, sonang kojo sey. Bakar pun 20 minit je. Pukul 6 petang dah siap, ting.....






Bakar dengan oven lagi best kot. Nie lah resepi kek yang pertama sey bakar guna AF. Kalau pastri dan biskut tu cantik kejadiannya. Kek buat dia dry.


Spread the love

yours truly,

No comments:

Post a Comment

what say you?