Pages

Tuesday, May 12, 2020

MCO Day 56: 19 Ramadhan, malam ke 20.

Salam,

Malam nie dah masuk 20 Ramadhan. Tahun lepas dan tahun tahun sebelumnya dah mula sibuk membuat persiapan hari raya. Dah mula ke bank tukar duit ghaye. Tahun nie tak de duit ghaye lah. Lagu anuar dan elina, suasana hari raya, kena tukar lirik, "asyik berwhatsapp pakcik dan makcik hai duit raye silalah bank-in".


Harinie kite buat jus tembikai dan cekodok pisang untuk berbuka.

Untuk makan malam, sey masak udang cili api campur nenes, orang kato gulai nenas udang. Samo lah kan. Dan sweet sour fish chips. Goreng yo fish chips brand Pacific West tu, kemudian buat kuah sweet sour. Noneh tu tak manis, sey gaul sikit ngan gulo.





Brand Pacific West nie memang otai lah, maso kek Brisbane pun ado brand nie. Sey kenal brand nie maso kek Brisbane lah. Punyalah happy jumpa local brand kat sana. Setiap kali jumpo barang jenamo tempatan memang ada satu perasaan kembang hinggap di hati. Banggo satu, terubat rindu satu. Cuma masa sey dulu, kicap kipas udang tak masuk lai. Kek Sydney katonya ado, kek Brisbane takdo. Kicap ABC banyak.

Sey dapat tau pengasas kicap kipas udang kembali ke rahmatullah hari ini. Innalillahi wainna ilaihirojiuun. Harap legacy berterusan.


Spread the love

yours truly,

No comments:

Post a Comment

what say you?